dilluns, 13 de maig de 2019

Els de 4t marxem de colònies!!!

Hola grup de 4t!

Ja estem al maig i per fi ha arribat el moment que estàveu esperant, marxar de colònies! Com ja sabeu, aquest curs anem a la casa de Santa Maria del Roure, ubicada al municipi de Cantonigròs, a la comarca d'Osona.

Aquí us deixem un seguit de consells per fer la motxilla i el llistat de tot el que haurem de portar. Va, que ja falta poc per marxar!

Consells per fer la motxilla per a les colònies:
  
- El més important és que siguis tu qui facis la motxilla. D’aquesta manera sabràs què portes i com ho portes organitzat, i quan estiguis a les colònies sabràs si has perdut alguna cosa o com ho has de tornar a encabir tot perfectament. Pots demanar ajuda a la mare o al pare. Feu la motxilla junts i així recordareu tot el que hi heu de posar.

- La motxilla no pot pesar excessivament perquè l’has de portar tu. La motxilla és la teva responsabilitat, no del pare o mare. Has de ficar només el que necessitaràs.

- Una bona manera de planificar què has de dur és fer una llista amb el que necessites. En aquesta llista no incloguis coses que no s’han de portar com consoles, càmeres de fotos o qualsevol aparell electrònic.

- Un cop feta la llista, comença a treure dels armaris el que has apuntat, però no ho fiquis dins de la motxilla encara! Si tal i com surt de l'armari ho vas encabint, trobaràs que ho has ficat desordenadament. El millor és anar col·locant sobre el llit l’equipatge. Després, agrupa i fica en bosses l’equipatge segons els dies. Així et serà més fàcil organitzar-te i trobar les coses un cop siguis a les colònies.

- A continuació introdueix les coses a la motxilla seguint un ordre i procurant repartir el pes entre costat i costat.

- I sobre tot: marca la teva roba i objectes personals amb el teu nom i cognoms. Així, si extravies alguna cosa, se’t podrà retornar fàcilment.

Què cal portar de colònies?

Llençol
Coixinera
Sac de dormir
Pijama
Tovallola de dutxa i de lavabo
Xancletes
Necesser i estris de neteja personal: raspall de dents, pasta, xampú, sabó...
Mudes de roba per a cada dia: pantaló, samarreta, calçotets/calcetes, mitjons...
Muda extra de recanvi (per si de cas)
Roba d’abric (a on anem refresca per la nit!)
Cangur o impermeable
Calçat còmode per caminar (dos parells, un posat i l’altre a la motxilla)
Gorra
Cantimplora
Llanterna
Crema solar
Motxilla petita d’excursió (fora de la motxilla gran) amb esmorzar del primer dia
Bossa per a la roba bruta


I si he de prendre un medicament?

En cas de que hàgiu de prendre algun medicament aquest haurà d'anar en una bossa petita amb el vostre nom, juntament amb la prescripció del metge, la dosi i quan s'ha de prendre. Aquesta bossa li haureu de donar al Manolo o l'Esther el mateix dimecres pel matí.